Verzuiminterventies en vitaliteitstrajecten

Verzuiminterventies en vitaliteitstrajecten

Praktijk AlmaSenda biedt ook bedrijven verzuiminterventie- en vitaliteitstrajecten ter bevordering van een vlotte re-integratie aan. Heel goed curatief maar ook zeker preventief in te zetten. Veel werknemers maken het mee: Burn-out ! Belastende privé en/of werksituaties die de mentale veerkracht op de proef stellen met als gevolg emotionele, mentale en psychische overbelasting. Dit zorgt ervoor zorgen dat de ‘rek’ eruit raakt bij de medewerker waardoor deze gedwongen wordt een stapje terug te doen. Vaak voor een zeer lange periode. Klachten die uiteindelijk tot verzuim kunnen leiden zijn o.a. hoge werkdruk, stress, spanningen, angsten, depressies, privéproblemen, vermoeidheid. Allemaal factoren die ertoe kunnen leiden dat concentratie, creativiteit, productiviteit, doelen stellen of prestatie leveren (te) zwaar vallen.

Daarnaast zorgen deze klachten er voor dat het lastig is om te gaan met eventuele veranderingen of belastende situaties op het werk.
Onderzoek toont aan dat de “ballast” die iemand bij zich draagt voor 95% bepaalt hoe diegene zich voelt, denkt, handelt en reageert. Denk bij deze ballast aan verkrampende gevoelens en beperkende overtuigingen.

De reguliere aanpak voor een burn-out is vaak psychotherapie (waar vooral veel gepraat wordt over het probleem) en medicijnen. Ja, praten geeft inzicht en medicijnen ondersteunen maar is daarmee de innerlijke oorzaak ook echt opgelost…?

Met de BMR veerkracht interventie pakken we gericht de innerlijke oorzaak aan zodat herstel relatief veel sneller gaat en de kans op terugval bijna nihil is. Een persoonlijk BMR traject duurt ongeveer 7 a 8 weken (exclusief follow-up sessies naar keuze).

Een intakegesprek met de medewerker, om te kijken of dit het juiste pad is voor hem/haar, is gratis. Wanneer een medewerker voor een BMR traject kiest kan dit uiteraard, indien gewenst, in samenspraak gaan met een ARBO arts of casemanger.

Neem contact op voor een gratis intake gesprek. 

Praktijk Alma Senda

Contact

Praktijk Alma senda
Tjalkstraat 1
5017LC
Tilburg

06 112 555 61